Hej då Mexico City!

Nu sitter vi här, i ett nystädat hus med väskorna packade. Vi väntar på att vår hyresvärd ska komma och inventera hennes sakker sedan är vi klara med Mexico City. Eller ja, i princip i alla fall! Under dagen ska vi kolla på Eurovision song contest hos Casa Finland. Tyvärr är det bara två av fyra möjliga finnar kvar. En sista mysig dag med vänner här i vår hemstad de senaste 5 månaderna.

Tack och hejdå Mexico City, nöjet har varit helt på vår sida! Hoppas vi ses snart igen.. eller i alla fall i framtiden!

Hej Sverige, men först Tulum, Isla mujeres och sist men inte minst, drömmarnas stad... NEW YORK!!!!

Hej då bloggen, i alla fall på ett tag. Kommer uppdatera en sista gång när jag satt mina fötter på svensk mark. Sen för det vara slut på dethär. Hej svejs!

Checka in utbytesstudenternas musikvideo.

Klickan på länken och spana in youtube-klippet!
http://www.youtube.com/watch?v=XcBTLpeCOUg

Tre dagar kvar i Mexico D.F

Först ett härligt - Jiihhhoo! Vi klarade finanskursen och jag tänker aldrig mer räkna i hela mitt liv. Nu väntar vår sista final exam i morgon men inget vi är speciellt oroliga för. Repetition från tidigare tentor och vår lärare tycker om oss. CHECK på den kursen.


Idag är det bara fyra dagar kvar här i Mexico city, tiden går fort när man har roligt. Väskan är packan, shoppinglisten inför New York är skriven och genomtänkt. Auktion av gamla kläder kommer att hållas på Torsdag då vi tar farväl av våra mex-vänner. Nu längtar jag hem till Uddevalla, till familj, vännner och hela tjocka släkten!


Den senaste veckan har vi fått en ny kompis. Han heter Hans och är lärare på vår skolan.
I början när vi kom hit hörde vi ett ryckte om att det fanns en svensk lärare på skolan, eftersom alla här blandar ihop Sverige med Schweiz visste vi inte riktigt om vi kunde lita på rycktet. Men till vår stora förvåning kom vår nya vän Hans och nästan skrämde oss lite, - Ursäkta att jag stör! Vi fick en chock, svenska!! Vi satt och pratade en bra stund och vi blev erbjudna att skriva en sidoartikel till en tidning som heter Svenskar i Världen. En bra merit då mycket "viktigt folk" läser denna tidning. Just nu sitter jag och filar på min del av artikeln!


Nåväl, efter Hans erbjudande till oss bestämde vi oss att skåla med Micheladas ihop. Så i måndags kväll åkte vi in till Hans och hans 8haha) kvarter och drack micheladas och åt mycket gott på en trevlig krog. Vi avslutade kvällen hemma hos Hans och hans fru med att smutta på tequila. Det var en kanonkväll av högsta slag. Synd att vi inte träffade Hans tidigare.

Just det, det roligaste är att Hans har arbetat på Linnéuniversitetet i början av vår utbildning. Världen är allt för liten! Vi lovade honom att hälsa till alla våra lärare när vi kom hem!

Igår kväll efter att Jens och Pontus förlorat en tennismatch mot "finnarna" åkte vi till en restaurang som heter Hooters och åt god mat och drack öl. Förmodligen sista kvällen vi gör något liknande här i Mexico city. Efter middagen spelade vi biljard och jag och Natalia rockade loss. Vi var faktiskt ganska duktiga!

I morgon väntar en lite trevlig tillställning hemma hos oss med närmaste vännerna härifrån Mexico. En kväll att säga hej då med andra ord. Snart äär vi hemma i Sverige igen! Tiden har gått så himla fort.. men nu längtar man!

Ses snart Sverige!



Soon the end of Mexico.

Snart slutar livet som utbytesstudent här i Mexico. Idag hade vi vår sista lektion i Enterprise & business, på onsdag sista lektionen i Finance och sedan väntar bara "The final exam", vilket faktiskt låter mer mäktigt än det är. Man skulle kunna se The final exam som ett tillfälle att samla ihop poäng som du missat. Det kanske är lite vågat att säga det innan.. men jag är 99.9% säker på att vi har klarat våra kurser i Mexico. Check på den!


Vi har efter mycket huvudgymnastik bokat oss ända hem till Sverige med ett nytt ankomstdatum. Eftersom vi slutar skolan redan nästa vecka under onsdagen har vi planerat följande;


Vi tror att Sverige längtar lika mycket efter oss som vi längtar efter Sverige och därför har vi förkortat vår resa med sisådär 10 dagar. Vi lämnar Mexico City den 15 maj och åker då vår sista resa i detta landet, nämligen ner mot Yucatan halvön. Där kommer vi besöka Tulum och Isla mujeres, dessa ställen sägs ha världens finaste stränder. Efter att vi solat och badat beger vi oss den 20 maj mot New York. Där kommer vi spendera 4 nätter och dagarna till så mycket shopping vi bara kan (det är i alla fall min och Natalias tanke). Sedan den 24 maj sätter vi oss på planet som ska ta oss hem till kära Sverige. Vi förväntas vara i Sverige runt 12,00 den 25 maj och JAG förväntas vara i Uddevalla cirka 17,00.
Kommer bli härligt med mycket kramar då Mamma och Sofia så snällt kommer och hämtar mig i Halmstad!


Trots fantastiska roliga månader här i Mexico med väldigt mycket intryck, härliga människor och väldigt annorlunda mat så känns det nu som om det är dags att åka hem igen.


Mexico har presterat över alla våra förväntningar och jag tror att Mexico även kommer att sakna oss. Utbytesstudenterna kallar oss den svenska maffian, "Ohh looke the Swedish maffia" har hörts från olika håll och kanter, tror till och med dem kommer sakna oss.


En uppdatering innan vi beger oss till Yucatan halvön kommer om hur the The finals gick och alla avsked vi kommer vara med om här innan vi lämnar. Och.. detta är viktgit.. vårat diplom som vi får den 4 maj från skolan!



Vi ses snart Sverige!
Jessica


RSS 2.0