Ny dag!

Efter att ha införskaffat ett nytt täcke igår blev nattens sömn till det bättre. Dock fortfarande lite kallt, men jag ska inte klaga över att det är kallare inne än ute.

Idag har vi utforskar Taxi bilarna och det är ett under över att trafiken faktiskt fungerar här nere. Ingen fara dock, mexikanarna vet vad de sysslar med. Dragläget är deras grej. Vi tog första taxibilen till köpcentrumet Punta norte, det var fantastiska färger och vi provade även vår första mexikanska (riktiga) måltid. Det var smakrikt och starkt men det är bara att vänja sig, snart vill jag beställa extra hot. Vidare tog vi en taxi till Plaza satelite, ytterligare ett köpcentrum som kan jämföras med Sveriges NK. När plaggen i min garderob börjar bli uttjatade vet jag numera vart jag ska åka.

Min spanska börjar komma tillbaka från grundskolan och jag tror min lärare hade vart stolt över mig. Det är mycket roligare med andra språk i praktiken. I skolan var det himla tråkigt att läsa verb och adjektiv. Nu öppnar man med glädje ordboken och lär sig ett och annat för att bli förstådd. Hittills har det inte varit några som helst problem.Nu blir det lite siesta för att sedan börja planera nyår i Mexico city.

 

Hasta luego!

/Jessica

Elvis lever!

Många nya upplevelser. Vår granne här i Atizapan de zaragoza heter enligt oss Elvis. Han presenterade sig ganska fort och vi uppfattade nog aldrig riktigt namnet men alla tyckte det lät som Elvis, och därmed blev det hans namn.
Efter mötet med Elvis vandrade hela "familjen" vidare till körcentrumet där vi upplevde mexikans matkultur. Vi slog på stort och tog en pizza. Kanske inte Mexicos nationalrätt men den var god och precis så som jag gillar. Mycket ost och tjocka kanter! Den största upplevelsen var att handla mat till vårt (tidigare idag) tomma kylskåp. Vi fick fråga oss fram och chansa på många varor. Chansningarna vi gjorde är nu upp till bevis då maten håller på att tillagas i köket. I affären kunde man välja allt från hård mjölk till en halv gris. Den halva grisen var verkligen precis halv med ena ögat. Aptiten försvann för tillfället men nu är den tillbaka.
Trots att det är varmt här i Mexico, exakt hur varmt vet jag inte men vi kunde gå i shorts och t-shirt mitt på dagen, så är husen här byggda för att inte släppa in värme. Detta leder till väldigt kalla golv framför allt. På grund av detta tog jag och Natalia beslutet att köpa oss ett par innetofflor. Shorts, t-shirt och varma tofflor. En fantastisk mix.
I morgon har männen i hushållet planerat att ta oss flickor i en Taxi till något annat köpcentrum där Zara finns. Varför jag just nämner Zara är för att Jens har fått för sig att det är samma sak som H&M samt att alla tjejer handlar där. Jag äger inte ett enda plagg från Zara, detta är dock inget jag sagt ännu. Vill ju inte göra min man ledsen. Zara är säkert helt fantastiskt.
Nu lite bilder!
Hasta pronto! /Jessica

Hola amigos!

Man lär sig mycket under en dags resande. Förutom att Jens lärt mig mycket geografi och att vi har konstaterat att det är sju timmar tidsskillnad mellan Sverige och Mexico har jag också lärt mig Tysklands valuta. Jag som lever i min lilla egna värld var lite små sugen på något sött när vi inväntade vårt flyg i Frankfurt. Jag hade 11 euro att handla för som jag hade hittat hemma sedan någon tidigare resa. Jag springer iväg till kiosken och visar mannen i kassan min sedel och frågar om de tar euro. Han tittar lite underligt, skrattar och utbrister att Euro är Tysklands valuta, vilket var ganska självklart om man spanade in prislapparna. Trotts min icke smarthet i detta tillfälle tror jag ändå att kioskmannen tyckte om mig.
Efter en lång dag på resande fot är vi väl framme i Mexico City och har nu spenderat första natten i vårt nya hem. Huset vi bor i är mysigt och känns väldigt Mexikanskt då det är väldigt lågt i tak och små rum, men det passar mig utmärkt! Måste också påpeka att vi har en alldeles egen julgran i köket som blinkar, disco!
När vi landade igår möttes vi av 13 graders värme och vår väldigt söta och trevliga hyresvärd, Arceli. Hon var en sådan som man bara ville krama. Trotts hennes lilla engelska ordförråd och vår spanska lyckades vi kommunicera och få fram många skratt. Hon ska besöka oss idag för att visa gångväg till skolan och, min favorit, shoppingcentret som ska ligga bara några minuter härifrån. På inköpslistan idag står normalt täcke, MAT, MAT och MAT. Nog för att flygplans maten är helt ok men den stillar inte hungern i mer än någon timma, och framför allt inte över en natt.
Nu blir det till att fråga första mexikanaren: Dondé esta la supermarket?
Ciao
/Jessica

RSS 2.0