¡Viva México!

Då var det dags för mig att äntra denna magnifika blogg. Har precis kikat på Filip och Fredriks årskrönika, bra grejer!

Här har ni mina första intryck av Määächiko.

 

Det man hörde innan man åkte till Mexico City var att man antagligen skulle bli ihjälskjuten, rånad eller förgiftad av all smuts och föroreningar. Jag har i princip inte märkt av något av detta. Mexarna är ett väldigt hjälpsamt och gästvänligt folk som gärna styr sitt liv med ett uttryck; Mañana Mañana. Dock är de extremt dåliga på engelska och i kombination med vår dassiga spanska så blir det en hel del intressanta konversationer. Att Mexico City skulle vara farligt är något vi inte alls märkt av. Dock vistas vi ju bara i de ”säkra” områdena, men som alla andra storstäder så finns det farliga områden. Inte helt konstigt då Mexico City har en befolkning av Sveriges gånger två, ca 20 miljoner. Vi går ju inte precis in i en mörk gränd för att kolla läget, sunt förnuft, check!

 

Mexicos valuta pesos är helt underbar, iallafall för oss svennebananer. Ett sexpack Corona eller Sol kostar ca 25 kr, Pontus köpte ett par Converse för 200 kr, jag ett tennisrack för 250 kr och restaurangbesök varje dag är inget som stör ens budget, så vi har det bra. Vi tackar CSN för givmildheten!

 

Huset vi bor i är riktigt fräscht och har en härlig mexikansk känsla. Huset hade dock varit ett perfekt mål för Byggfällan då tätningen här kanske inte är det bästa. Just nu när det är ”vinter” blir det ca 10 grader om nätterna, vilket gör att huset blir en aning kallt. Men det är inget vi kan klaga på då det för varje dag blir varmare, 24 grader om dagarna är ju inte så fel. Vi bor i ett riktigt backigt område så man får sig en bra workout när man ska ta sig till och från huset, bra för ben- och vadmusklerna! När jag kommer hem kan ni kalla mig Darth….Vader.

 

Nu har vi snart haft en vecka med introduktion där vi fått veta allt om skolan och fixat allt som har med pappersarbete att göra. Skolan är verkligen över förväntan då den har allt och lite till. Växjö campus kan slänga sig i väggen! På vårt campus som är gigantiskt är allt fräscht och det finns bla: en stor arena för amerikansk fotboll, fotbollsplaner, 8 tennisbanor varav en centercourt, en simhall, en stor inomhushall, gym, klättervägg m.m. Ingen campusfetma här alltså! Sedan finns den en massa matställen och kafeterior (Starbucks, Subway, sushi, m.m.), stora parkområden, föreläsningssalar, stort bibliotek….and so on. Finns till och med ett dagis där både studenter och lärare kan lämna sina barn. Skolan har även en egen taxiverksamhet. Det finns helt enkelt allt man kan behöva.

 

Skolan erbjuder även en massa olika gratiskurser i allt från gothic bellydance till att lära sig spela gitarr. Jag satsar nog på något av foto, matlagning och tennis. Tjejerna tänkte gå på Fit Dance (blir ingen direkt översättning där).

De flesta av utbytesstudenterna är från Frankrike, de syns och hörs överallt. Övriga är från alla möjliga länder; USA, Australien, Colombia, Bolivia, Holland…
Var på en fest med alla igår på en skön takterrass, rätt intressant att sitta och diskutera med folk från Melbourne, Medellin, Biarritz eller Paris om saker och ting.

 

Nu är det sängdags. Det som händer här näst är att på lördag ska vi till pyramiderna i Teotihuacan på dagen och sedan dra in till en klubb i city med alla andra utbytesstudenter. Har lyckats knåpa ihop ett bra schema som gör det möjligt för lite olika resor så första turistresan går troligtvis till Acapulco. Måste ju fixa till en jämn bränna!

 

Har för övrigt inte sett en sombrero eller en riktigt mexico-mustasch än!

 

Hasta luego!

/Jens

 

Här är lite bilder från campusområdet:

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Hej på er! Vad hääftigt och kul det är at läsa gumman, man blir ju nästan avundsjuk. Verkra som ni hamnat på ett kanonställe och tänkt vad erfarenhet ni får..kunskap och erfarenhet är inte tungt och bära så bara fyll på. Känns så bra att veta att ni har det bra. Nu är kl 8 här på morgonen och det snöregnar..blä..jag vill med ha sol....



Pussokram på er allihop...vi hörs på söndag...

2011-01-07 @ 07:58:33
Postat av: Mammas pappa

Tror det var Jens som skrev detta enligt underskriften. Inte är Jens och Jessica halvsyskon.

2011-01-07 @ 09:25:53
Postat av: Lajna

Heeej :D



Diggar detta jensan..=) låter som ni har det hur skönt som helst.. Vill dock se lite bilder på när ni dansar lite tango i sombrero och mustach.. :)

2011-01-07 @ 11:26:20
Postat av: Tomas

Fett, fett ,fett!

Me gusot mucho eller vad man säger! Det verkar ju som att ni har det riktigt bra där. Nice för idrottare att äntligen ha planer att spela allt på. Men de såg ganska tomma ut...



Gillar er ultrasnygga blogg!

Här drar sig alla tillbax till campus sakta men säkert, och om 10 dagar bär det av till BG!



Håller med Lajna, vill ha en bild på killarna i musche och sombrero så snart det är möjligt =)

2011-01-07 @ 13:04:07
Postat av: Mamma

Ja, ja jag såg sen att det var du Jens som skrivit..men skit samma ni är ju som ett..kram från snurriga modern..men som du vet så faller inte äpplet långt från päronträt...:)

2011-01-07 @ 16:49:04
Postat av: andycool

Det verkar sjukt nice, man blir grymt sugen!



loco loco !

2011-01-07 @ 19:15:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0