New Years Eve.

Feliz Año Nuevo!
Att fira nyår i Mexico City var en upplevelse. Det var det galnaste, sjukaste, konstigaste tillställningen jag vart med om.. det hände verkligen ingenting!!!
Eftersom vi inte är bekanta med Mexico City eller deras traditioner ännu tog vi på nyårsaftons morgon till internet för att ta reda på vart "det händer" på nyårsafton. En länken ledde oss till en annan och vips, wikipedia skriver att det är på torget Zocalo (världens tredje största torg) som man kan förvänta sig mäktiga fyrverkerier och ett fantastiskt tolvslag. Detta lät enligt oss superb.
Eftersom vi hade tänkt att äta på någon mysig restaurang åkte vi in i tid till M.City för att få ett bord. Första lärdomen för kvällen blev att nästan allt är stängt på nyårsafton i M.City och efter mycket letande satt vi tillslut på en restaurang och drack en Coca Cola. Restaurangen var i jämförelse med McDonalds, fast med mexikansk mat. När maten landat i magen vandrade vi vidare för att se om vi kunde hitta något annat ställe som erbjöd en öl på självaste nyår. Vi hittade ett ställe och beställde -Una cerveza, por favor.

För att inte missa det storslagna tolvslaget som enligt wikipedia skulle hänga på Zocalo gick vi runt elva snåret dit. Ganska lite folk, massa snöattraktioner som var stängda och en massa poliser, verkligen massa. Vi förstod att något skulle hända. Vi var spända och vandrade runt på torget i väntan på att massa folk skulle dyka upp och att attraktionerna skulle öppna. Vi tog även en titt inne i den stora kyrkan, maffig! Klockan blev kvart över elva, halv tolv, kvart I tolv, tio i, fem i, TOLV. Kyrkklockorna börjar ringa, och oj vad de ringde. I hela tio minuter ringde dem (högt).
Nu händer det? Nu? Nu då? ...
...men nej. Inget hände. Det var bara kyrkklockorna som ringde och efter att de långa tio minuterna hade gått applåderade alla på torget (inte särskilt många) åt de som hade ringt i klockorna. Sedan var det slut!
Vi åkte hem och googlade igen, detta kunde inte stämma. M.City på nyår och inte en enda raket. Vi hittade länken; http://www.youtube.com/watch?v=lUvEDUmbJo0 .

Länken visar massor av fyrverkerier i Mexico City, upplagt bara för någon minut sedan. Vi var på fel torg. Vi skulle ha befunnit oss på Zona Roza. Det ska tilläggas att vi tidigare på kvällen hade besökt detta ställe för att leta efter en restaurang, men eftersom vi inte ville missa tolvslaget på Zocalo valde vi att åka dit för att äta.
Flopp - CHECK!
Dock hade vi fantastiskt roligt åt oss själva som missat detta totalt, så i stort sätt kan vi dra slutsatsen att nyår var trevligt, kärleksfullt och roligt!! Slusatsen att wikipedia inte alltid är så himla bra kan också dras.
Gott nytt år på er alla och hoppas att ni såg lite raketer.
/Jessica

Kommentarer
Postat av: Mamma

Va härligt det ser ut...kul att läsa om er och se bilderna:):)

2011-01-02 @ 09:31:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0