Det spanska språket.

Ibland kan det uppstå komplikationer med det spanska språket. När vi tidigare i veckan var och handlade för första gången på vårt kallade "Maxi" skulle vi köpa tvättmedel för att kunna tvätta och när man inte riktigt vet vad allt på flaskan betyder så tog vi en flaska som stod vid allt annat tvättmedel. Vi, eller jag och Natalia, uppfattade det som om det betydde color.
Idag skulle vi för första gången testa att tvätta lite underkläder, som tur var, i vår tvättmaskin. Vi la i kläderna, hällde på det medlet som vi köpt och försökte sedan tyda hur vi fick igång tvättmaskinen. När Jens sedan skulle komma och hjälpa oss att få igång maskinen ifrågasatte han tvättmedlet vi köpt. Han uppfattade det spanska ordet Cloralex som klor. I smärre panik öppnade vi tvättmaskinen för att titta till våra underkläder. Jens hade rätt. Vi hade köpt klor och våra kläder hade fått ett antal roliga, blandade färger. Det var ju tur att vi bara skulle tvätta underkläder och inget finare klädesplagg. Så kan det gå när inte haspen är på och då man chansar för mycket.
Vi är glada ändå då vi legat ute i solen hela dagen och blivit lite bruna inför morgondagens första skoldag. Jag har till och med fått lite ränder efter bikinin. Känns bra att se att en bränna är på G. Nu blir det improvisation i köket och mys innan skolans allvar drar igång.
Hasta pronto chicos!

Kommentarer
Postat av: johanna

hahahhahah tycker du ska skriva mer på bloggen gumman :) älska innlägget om tvättmedelet. hoppas ni hade roligt på nyår ändå saknar dej pussss

2011-01-03 @ 19:54:47
Postat av: Morfar

Språksvårigheter har även jag varit med om på ön Mallorca. Tvättstället på vårt rum läckte. Gick in i parlören och slog på tvättställ=lavabo och sedan slog jag på läcker=delicado. Ingen signal i hjärnan utan gick ner till receptionen och sa"Lavabo delicado". Han tittade förvånande på mig och sa prata svenska.

2011-01-04 @ 10:28:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0