Acapulco.

Första lärdomen av Acupulco-resan fick vi påväg till busstationen (som heter bus terminal, taxi-chaffisarna har väldigt svårt att förstå station). Mexico city har många, många bilar och för att ta oss cirka 4 mil genom staden tillbringade vi 1 och en halv timma i taxi. Det tar sin lilla tid att ta sig fram i denna staden, dock åkte vi mitt på dagen. När vi igår skulle ta taxi tillbaka sent på kvällen tog samma resa 30 min.

Efter lite panik i taxin hann vi trots allt med bussen till Acapulco. Vi åkte, som jag tidigare nämnt, en "diamante" buss, denna bussen var värd de extra kronorna vi la, det var ren lyx. Vi fick alla en lite påse med smått och gott så vi inte skulle bli hungriga på bussen, vi såg även tre filmer och låg i princip i varsin säng. Kanon start på resan!

Väl framme i Acapulco och på hotellet, som låg precis vid stranden och nära alla barer, började vi njuta av att vi verkligen ÄR i Mexico. Det var fantastisk värme dynget runt och vattnet hade en perfekt temepratur. Något som fick mig att rysa till en och annan gång var alla dessa fladdermöss som flög mellan olika träd. Jätte läskiga. Mygg fanns det också gott om, det märkte i alla fall jag och Natalia, som nu mera kallas Natascha i vår familj.

Något som var helt underbart var att de flesta mexikanarna kunde engelska. För första gången sedan vi kom till Mexico kunde vi fråga vad det var för mat vi beställde in och till och med Pontus fick in god mat. Riktigt god mat! På fredagen mötte vi upp alla de andra utbytesstudenterna på deras hotell och tillbringade en stund i deras "open bar" för att sedan gå vidare till ett uteställe som var granne med vårt hotell. Egentligen så gick inte jag. Jag och Jens och två till utbytestudenter tog häst och vagn till krogen. Vi hade jättekul åt vår lilla resa och vagnen med så mycket ballonger det bara gick. Vi dansade och njöt i flera timmar. Men trots de sena timmarna var jag inte sen med att stiga upp klockan nio på morgonen för att ta vara på varje soltimma på stranden.

Vidare på lördags kvällen åkte vi för att titta på de berömda "cliff divers" som finns i Acapulco. Varje gång de dök som fåglar (eller fladdermöss) höll man andan och hoppades på att de skulle komma upp igen till vattenytan. De gick dock bra och alla överlevde deras dyk. Vi tillbringade den sena lördagskvällen på ett av Mexicos mest populära uteställen, Paladium. Det var väldigt coolt att se. Det var ett av de dyraste uteställena och utsikten var helt magisk. Med endast glasrutor som väggar såg man ut över hela Acapulcos nattliv. Detta uteställe låg lite högre upp i bergen och därav utsikten. Återigen lyx.

När vi på söndagen skulle åka hem var jag och Natalia en sväng vid poolen och badade fötterna. Efter de varma havet upplevdes poolen kall så senare tog vi vårt pick och pack och begav oss till stranden för att invänta att bussen skulle gå tillbaka hem igen vid fyra snåret. När vi väl skulle åka hem längtade man efter lyx-bussen som skulle ta oss tillbaka till Mexico city. Vi sov hela vägen, som små änglar. Väl hemma igen var det kallare och myggbätten började klia. Men vi bjuder på det, Acapulco var minst sagt en helt fantastisk helg med mycket skratt och härliga människor. Genast börjar man längta till nästa resa så man kan bättra på färgen man fick...
...vi fick ändå ganska mycket färg. Pontus han fick en massa RÖD färg han. Stieg Helmer bränna på han!

Överlag har vi lärt oss: Åk i tid genom Mexico city. Fyra mil = 1,5 timmar. Köp myggspray innan de biter dig. Fladdermöss är inte farliga men otroligt läskiga. Busstation = Bus terminal. Och solen är väldigt stark, fråga Pontus!

Maten kallar och idag står det på menyn: Vågad chansning av kött, smörstekta champinjoner i sås alá Pontus och småpotatis. Serveras med ett glas rött, tort, vin. Efterrätt, dounats!



Buenos norche!
/Jess.

Kommentarer
Postat av: Rube Eldhane

Hej Studenter..... är ni bara där för att roa Er. Ha det gott Ruben

2011-01-25 @ 11:44:34
Postat av: Mamma

2011-01-25 @ 19:54:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0